Hepatit C Diyeti
Hepatit C Diyeti, bu hastalığın üstesinden gelebilmek için oldukça önemlidir. Hepatit C farklı hepatit hastalıklarından biri olup diğerlerinde de olduğu gibi yapılan kan testleri sonucu teşhis edilebilir. Hepatit C hastalığı karaciğerde oluşan rahatsızlıklardan meydana geldiği içi tedavi sürecinde karaciğer de ele alınır ve buna uygun tedavi yöntemleri oluşturulur.
Bu yöntemlerden biri de beslenme şeklinin değişmesidir.
Hepatit C Diyeti ve Dikkat Edilmesi Gerekenler
Karaciğerde oluşan problemlerden meydana gelen rahatsızlıklarda beslenmenin önemi çok büyüktür. Hepatit C hastalarının beslenmelerinde dikkat edilmesi gereken hususlar şunlardır: - Beslenmede et, süt ve süt ürünleri mutlaka tüketilmelidir.
- Et iyi pişmiş olarak tüketilmeli ve ürünlerin yağsız olanları tercih edilmelidir.
- Hepatit C hastalarına genellikle tatlı tüketmeleri önerilir faka tabi ki doğal tatlı içeren ürünler tüketilmelidir. Bal, pekmez gibi ürünler doğal tatlı besinleridir.
- Kızartmalar, yağlı gıdalar, acılı besinler, asitli içecekler, hamur işleri gibi besin ürünlerinden mutlaka uzak durulmalıdır.
- Sebze ve baklagiller mümkün olduğunca bol tüketilmelidir. Özellikle sebzeler çiğ şekilde tüketilmelidir.
- Alkol tüketimi mutlaka kesilmelidir.
Bu şekilde beslenme şekli değiştirildiğinde özel olarak bir diyet uygulanmasına gerek yoktur. Fakat hastada siroz başlangıcı varsa, doktor özel olarak karaciğer koruyucu diyet ya da düşük tuz diyeti uygulanmasını uygun görebilir.
Bazen hastalarda kusmalar meydana gelebilir ve kişi ağızdan beslenemez hale gelebilir bu durumda kişinin damardan beslenmesi gerekir.
19.01.2024 03:45:09
Hepatit C Diyeti ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|