{ "title": "Karaciğer Hepatit C", "image": "https://www.hepatithastaligi.gen.tr/images/Karaciger-Hepatit-C-76217.jpg", "date": "19.01.2024 21:03:09", "author": "omer secgunler", "article": [ { "article": "Karaciğer Hepatit C, Karaciğerde meydana gelen iltihaplanmadır. Kana karışacak tüm besinler karaciğerden süzülüp temizlenir ve damarlara gönderilir. Karaciğer kendisini yeniliye bilen tek organdır. Hepatit C virüsü akut veya kronik olabilmektedir. Akut olan hepatit C virüsü kısa sürede başlayan bir rahatsızlık şeklidir. Yaklaşık altı ay kadar kısa bir süre sürebilir. Kronik olan hepatit C mikrobu ise daha yavaş başlayıp uzun süre veya ömür boyu süren bir rahatsızlıktır. Hastaların çoğu akut hepatit C enfeksiyonundan kronik hepatit C enfeksiyonuna dönüşe bilmektedir. Kronik hepatit C ömür boyu süren bir hastalık olduğu için ciddi bir hastalık olan siroz ve karaciğer kanseri rahatsızlığını oluşturmaktadır. Bu kanserin sonu ölüme kadar gitmektedir. Hepatit C virüsünün aşısı bulunmamaktadır.

Akut Hepatit C Virüsü Belirtileri Nelerdir?

Vücutta halsizlik yapar, iştahsızlık ve bulantı kusma yapmaktadır, karın ağrısı olur, idrar renginde koyulaşma olur, eklem ağrıları ve sarılık olur, ateş yapar.

Kronik Hepatit C Virüsü Belirtileri Nelerdir?

Kronik hepatit C virüsü kapan hastalarının büyük bölümünde hiçbir belirti görünmez. Buna karşın hastaların ciğerlerinde hasar oluşa bilmektedir, muayenesi yapılan hastaların çoğunda hastalığın ilerlediği görülür. Sinsi bir hastalıktır.

Karaciğer Hepatit C Nasıl Bulaşır
Karaciğer hepatit C hastalığı, çok ciddi bir rahatsızlıktır. Uzun rahatsızlık dönemimde karaciğer hastalığı, karaciğer yetmezliğine, karaciğer kanserine döner ve ölümle sonuçlanır. Hastalığı yaşayan alkolden uzak durmalı, doktor önermedikçe bitkisel ürünler kullanmamalı, doktor kontrolünden uzak durulmamalıdır.
" } ] }