{ "title": "Hepatit Testi", "image": "https://www.hepatithastaligi.gen.tr/images/Hepatit-Testi-79215.jpg", "date": "21.01.2024 02:13:21", "author": "Gülşah Şahnur Demir", "article": [ { "article": "
Hepatit testi, çeşitli nedenlerle ihtiyaç duyulabilir. Testlerden bazıları, HBV enfeksiyonuna yanıt olarak üretilen antikorları saptamaktadır; Bazıları virüsün ürettiği antijenler tespit eder ve diğerleri viral DNA tespit eder.

Hepatit testi başlıca kullanım alanları
Hepatit testi yapılma zamanı: HBV enfeksiyonuna bağlı olup olmadıklarını belirlemek için akut hepatit ile ilgili bulgu ve semptomlar olduğunda hepatit B testleri yapılması büyük önem taşımaktadır. Bunlardan bazıları şu belirtiler içerir:
Kronik enfeksiyon tedavisinin izlenmesi: Başlangıç ve takip hepatit testinden elde edilen sonuçlar bir kişinin kronik hepatit B'ye sahip olduğunu gösteriyorsa, birey ilaçla tedavi edilebilir ve bu tedavinin etkinliği HBe antijeni ve antikor testleri kullanılarak izlenebilir. HBeAg negatifleşir ve anti-HBe tedavi sırasında pozitifleşirse, bu genellikle bunun etkili olduğunu ve tedavinin ek 6-12 ay sonra durdurulabileceğini gösterir. HBV DNA, kandaki virüs miktarını ölçer. Yüksek sonuç genellikle virüsün çoğaldığı ve tedavinin etkili olmadığı anlamına gelir. Alt limitin altında bildirilen düşük sonuç, virüsün bulunmadığı veya algılanamayacağı kadar düşük sayılarda mevcut olduğu anlamına gelir. Bu genellikle terapinin etkili olduğunu gösterir.
" } ] }