{ "title": "Hepatit D", "image": "https://www.hepatithastaligi.gen.tr/images/Hepatit-D-77571.jpg", "date": "21.01.2024 06:04:25", "author": "Rabia Yaluk", "article": [ { "article": "Hepatit D, delta virüsü olarak bilinen bu hastalık karaciğerin şişmesine sebebiyet gösteren bir virüstür. Bu hastalıkta birçok hepatit hastalık türlerinden birisidir. Hepatit D tek başına bir hastalık değildir bu hastalığı taşıyan bir kişi hepatit B virüsüne de sahip olan bir kişidir.

Hepatit D, bulaşıcı bir hastalıktır. Virüsü taşıyan her kim ise diğer bir kişiye bulaşması kan yolu veya herhangi vücut sıvıların temas etmesi ile meydana gelir. Fakat bilindiği gibi hepatit D Virüsü bulaşan kişide hepatit B virüsünü taşıyor olması gerekir.

Hepatit D virüsünün belirtileri nelerdir?
Hepatit D nasıl teşhis edilir?

Hepatit B veya hepatit D belirtilerini gördüğünüz anda doktora gitmekte fayda vardır. Açıkçası mutlaka bir doktora başvurmak gerekir. Kişinin rengi sararmamış ise doktor hepatitten şüphe duymayabilir. Hepatit olan bir kişiye temas edip etmediğini öncelikle doktora belirtmesi gerekir Kişinin. Aynı zamanda virüsün yüksek olduğu bölgelere seyahat veya kişilerle ilişki durumunun doktora bildirilmeside oldukça önemli bir etkendir. Bu sebeplerden dolayı doktor kan tahlili ile hastalığın teşhisini koyabilir.

Hepatit D nasıl tedavi edilir?

Eğer Hastalık kronik ise bilindik bir tedavi yöntemi yoktur. Tedavi süresinde yani 12 ay boyunca hastaya yüksek dozda interferon ilacı verilmesi gerekir. Fakat bu tedavinin sonucunda hastalık hala görülebilir kişide bu durumda siroz veya karaciğerde hasar meydana gelmiş ise hastaya cerrahi müdahale gerekir. Çünkü hastaya uygun olan bir Kişiden nakledilmesi gerekir.
" } ] }