{ "title": "Hepatit B Sarılık", "image": "https://www.hepatithastaligi.gen.tr/images/Hepatit-B-Sarilik-34346.jpg", "date": "21.01.2024 15:43:45", "author": "Sevda Esen", "article": [ { "article": "Hepatit B sarılık, Karaciğerin rahatsızlanmasına ve görevini yerine getirmesine engel olan bir çeşit mikroptur. Hepatit B sarılık hastalığına neden olan bir mikrop söz konusu ise evet o zaman bulaşıcı olur. Buna göre bütün hepatit B sarılık hastalarının bu hastalığı bulaştıracağı düşünmek yanlış olur. Tıbben bunun sınıflandırılması yapılır. Kesin teşhis edilinceye kadar bulaşıcı olarak kabul etmek ve tedbirli davranmak en iyisidir. Hepatit B sarılık hastalığına neden olan virüsün bulaşıcı olma ihtimali yüksektir. Ülkemizde sıkça görülen hepatit B sarılık sinsi ve çoğu zaman devamlı olarak kalabilen bir hastalıktır.

Hepatit B sarılık kuluçka dönemi ne kadar sürer?

B gurubunda olan sarılığın 30-180 gün arasında bir bekleme süreci vardır. Hepatit B sarılık hastalığına yakalanma olasılığı Türkiye'de azımsanmayacak kadar çoktur. Kişilerde görülen bu hastalık tedavi olunmazsa kronik bir rahatsızlığa dönüşebilmektedir.

Hepatit B sarılık belirtileri, Vücuttan atılması gereken madde vücutta kaldığından dolayı kişinin renginde bir sarılık görülür. En belirgin özelliği gözde ve ten renginde görülmüş sarılıktır. Diğer belirtileri de şöyledir;
Hepatit B sarılık nasıl bulaşır?
Hepatit B sarılık tedavisi, Doktora muhakkak gidip tedavi olunması gerekir. Aksi taktirde siroza ve kansere çevirme olasılığı olan bir hastalıktır. Virüsün çoğalmasını engelleyici ilaç tedavisi uygulanır. Kan tahlili ve testlerden sonra hepatit B sarılık teşhisi konulan kişi tedavi süreci ve sonrasında duyarlı olmalıdır. Kan vermemeli temasta bulunduğu kişileri uyararak koruyucu aşı gibi tedbirler almalı ve asla kimseye kan vermemelidir. Sürekli kontrol altında olmak en doğrusudur.
" } ] }