{ "title": "Hepatit B Halsizlik Yaparmı", "image": "https://www.hepatithastaligi.gen.tr/images/Hepatit-B-Halsizlik-Yaparmi-17987.jpg", "date": "19.01.2024 03:01:45", "author": "aysel koçer", "article": [ { "article": "Hepatit B halsizlik yapar mı, hepatit virüsünün karaciğere yerleşmesi ile birçok problem birlikte gözlenir. Karaciğer vücudun içerisinde bulunan organlardan bir tanesidir. Özellikle vücut içerisinde zehirli maddelerin yok edilmesi, kan şekerinin dengede tutulması gibi birçok görevi üstlendiği belirtilirken; bu organa yerleşen virüs veya mikroorganizmaların karaciğerde birçok hasara sebebiyet verdiği için karaciğerin görevlerini yerine getirmesinde büyük problem yaşanmasına neden olur. Hepatit B hastalığı karaciğere yerleştiği zaman bu bölümde bulunan yararlı hücreleri yok ederek iltihaplanma oluşmasına sebep olur. Bu bölümde kronik enfeksiyonlara sebep olduğu için sarılık, siroz, karaciğer kanseri gibi hastalıklara neden olur. Hepatit B hastalığı vücuda girdiği zaman sinsi şekilde yayılma gösterirken; özellikle bebeklerde kronik durum oluşturarak taşıyıcı olmalarına neden olur.

Hepatit B halsizlik yapar mı noktasında ülkemizde milyonlarca insanda bulunduğu belirtilirken, bu hastalık ile vücudun gösterdiği bazı tepkilerinin olduğu açıklanmaktadır. Bunların başında halsizliğin yer aldığı belirtilmektedir.

Hepatit B diğer belirtileri nelerdir?
Hepatit B tedavisi nasıl yapılır?

Kişide bulunan Hepatit B'nin kan tahlili ile teşhis edilmesinin ardından kişiye uygulanacak aşı ile bu virüsünün oluşturduğu etkilerin giderilmesi sağlanır. Genellikle ailede virüs taşıyan biri bulunuyor ise diğer aile bireylerinin de aşı olarak Hepatit B'ye hastalığından korunması sağlanır. Yeni doğan bebeklerde hepatit b aşısı uygulaması yapılarak bu virüsten korunma sağlanır. Hepatit B hastalığı hafif seyrettiği durumlarda ilaç tedavi yöntemi kullanılarak vücuda verilen ilaç ile hastalığının oluşturduğu etkilerinin giderilmesi sağlanır. Yapılan bu uygulama ile Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi sağlanırken virüsünün oluşturduğu yan etkilerin giderilmesi desteklenir.

Hepatit B halsizlik yapar mı noktasında hastada bulunan Hepatit B'nin teşhis edilmesinin ardından doktor kontrolünde hastanın hayatına devam etmesi gerekir. Bu süreç içerisinde kişinin karaciğerinin görevini sağlıklı şekilde yapıp yapmadığına bakılırken; karaciğere oluşturduğu hasarın kontrol altında olması gerekir. Hastaya interferondur ilaç uygulaması yapılarak virüsünün yayılması engellenir. Hepatit B virüsü gereğinden fazla yayılmış ise iğne tedaviyle tedavisi gerçekleştirilir. Bu süreç içerisindekişinin sağlıklı ve dengeli beslenmesi ile vitamin ve protein bakımından tükettiği yiyeceklere dikkat etmesi halsizliğin giderilmesini destekler. Kişinin hijyen kurallarına dikkat etmesi halinde etkilerini azaltılması sağlanır.
" } ] }